Duitstalige ZDF-serie nieuwste uitdaging voor Barry Atsma


Binnenkort is Barry Atsma te zien in een nieuwe Duitstalige miniserie Die Abrechnung.

De reeks, die wordt gemaakt door de publieke omroep ZDF, is losjes gebaseerd op het dramatische faillissement van het Duitse drogisterijconcern Schlecker.

Atsma speelt de rol van de vermogende durfkapitalist die probeert het bedrijf over te nemen, maar die valt voor de charmes van de dochter van de conservatieve grondlegger van de keten. De opnames van Die Abrechnung beginnen volgende maand.

 • Barry Atsma leest gedicht voor
  Lees meer


  In verband met de Poëzieweek leest Barry Atsma, naast andere bekende Nederlanders, een gedicht voor op LINDAnieuws.nl.

  De Poëzieweek staat dit jaar in teken van verwondering. Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, grote liefde, de ontdekking van het nog ongekende. Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven.

  Klik op deze link voor het filmpje op de site van LINDAnieuws.

 • Mannenharten krijgt een vervolg!
  Lees meer


  De film Mannenharten is een daverend succes. De film wordt zo goed bekeken dat nu is besloten dat er een vervolg komt. De komische film trok tot nu toe zo'n 215.000 bezoekers.

  Regisseur Mark de Cloe gaat ook het vervolg regisseren. Er wordt nog gewerkt aan het scenario. De makers verwachten dat het merendeel van de originele cast terugkeert.

  Mannenharten gaat over de levens van zes mannen op zoek naar de grote liefde. De mannelijke hoofdrollen zijn voor Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger, Barry Atsma, Fabian Jansen, Teun Kuilboer en Jon van Eerd. Hun vrouwelijke tegenspelers zijn Hadewych Minis, Katja Herbers, Georgina Verbaan en Liliana de Vries. Ook zijn er rollen weggelegd voor Kim Feenstra en Sanne Vogel.

 • Lucia de B. maart 2014 in de bioscoop
  Lees meer

   

  De film Lucia de B. draait vanaf 27 maart 2014 in de Nederlandse bioscopen. Dat heeft producent Independent Films bekend gemaakt.

  De film, geregisseerd door Paula van der Oest, is gebasseerd op de onterechte veroordeling van Lucia de Berk. De rollen zijn onder andere voor Ariane Schluter, Sallie Harmsen, Annet Malherbe, Fedja van Huêt, Barry Atsma en Marcel Musters. 

  In het waargebeurde verhaal wekt Lucia de Berk argwaan als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de Engel des Doods, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar baas wil hier niet van horen en in hoger beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS.

 • Laatste hand gelegd aan historisch epos Kenau
  Lees meer


  Acteurs Barry Atsma, Monic Hendrickx en Sallie Harmsen spelen de hoofdrollen in het historische epos Kenau, waar in november de laatste opnamendagen van zijn.

  De film vertelt over het leven van Kenau Simonsdochter, de vrouw die een legende werd vanwege haar felle verzet tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog. Zij speelde een belangrijke rol in het Beleg van Haarlem, dat geldt als een van de meest beruchte gebeurtenissen uit de oorlog tegen de Spanjaarden.

  Kenau is een verhaal over verdriet en verlies. Over de liefde tussen een moeder en een dochter, over een strijd tussen zussen en over het maken van keuzes. Een verhaal over de vrouw, haar rechten en mogelijkheden ten tijden van de tachtigjarige oorlog tegen de Spanjaarden, een voor velen onbekend stukje vaderlandse geschiedenis.
  Voor een kijkje achter de schermen op de Hongaarse set klik hier.
 • Mannenharten vanaf 28-11 in de bioscoop
  Lees meer

   

  Wie loopt z’n hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door hun sportschoolbezoek leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim (Daan Schuurmans), die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura (Hadewych Minis). Zijn beste vriend Wouter (Jeroen Spitzenberger), die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole (Katja Herbers) te houden. 

  De verlegen Niels (Fabian Jansen), die in de net gescheiden Susanne (Georgina Verbaan) een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Niet wetend dat haar ex, de gefrustreerde Frank (Teun Kuilboer), niet van opgeven weet. Maar ook womanizer Dennis (Barry Atsma) die plots geen babes, maar de succesvolle volkszanger Roy (Jon van Eerd) naast zich in bed moet dulden. 

  De romantische komedie Mannenharten is vanaf 28 november te zien in de bioscoop. Bekijk hier de trailer.

  De Zeeuwse band BLØF en singer songwriter Nielson hebben de titelsong gezongen; de hit Mannenharten.

   

 • Barry Atsma gaat abseilen voor het Diabetes Fonds
  Lees meer

   

  Om aandacht te vragen voor de Nationale Traploopweek gaat Barry Atsma abseilen vanaf het dak van het kantoorpand van het Diabetes Fonds. 

  Barry: “Ik vind het heel eng, want ik heb hoogtevrees. Maar ik wil met deze actie ook wat laten zien. Ik ga over mijn eigen grenzen heen, om hiermee ook anderen aan te sporen. Laat die lift voor wat het is en – al kost het moeite – neem die trap!”

   

  Klik hier voor een filmpje van het abseil avontuur van Barry bij het hoofdkantoor van het Diabetes Fonds in Amersfoort.

   

 • Aftrap Nationale Traploopdag 2013
  Lees meer

   

  Nationale Traploopweek 2013: 11 tot en met 15 november 2013! 

  Voor de 8e keer vindt de Nationale Traploopweek plaats onder het motto: Óf je neemt de trap! 

  Wees fit, doe mee en meld u aan op de website.

  Klik hier voor een radio-interview wat Barry had met Radio 1 over de aftrap van de Nationale Traploopdag. 

   

 • Duits debuut voor Barry Atsma
  Lees meer

   

  De opnames van de Duitse film Götliche Funcken zijn afgerond, waarmee Barry's Duitstalige debuut steeds dichterbij komt. Het is nog niet bekend wanneer de film, geregisseerd door Maria von Heland, in de Nederlandse bioscopen te zien is.   

  In deze Duitse komedie speelt Atsma de Nederlandse echtgenoot van een predikante die totaal van slag raakt als ze de huwelijksceremonie van haar oude schoolliefde moet gaan leiden. 

  Voor deze rol heeft hij een stoomcursus Duits gevolgd. “Ik heb Duits na 2VWO uit mijn vakkenpakket gegooid”, bekent hij. "Het voelde alsof ik opnieuw auditie deed voor de toneelschool. Het is een heel leuke sprong in het diepe van een heel nieuw taalgebied.”

  Naast Barry Atsma spelen ook Devid Striesow en Anna Maria Mühe een rol in deze komedie. 

  Voor meer informatie over deze film en een radiointerview met Barry bij Radio 2 klik hier.